Täna
18. mai
8...16
0...6
Homme
19. mai
9...19
3...9

Meelelahutus

88-aastane professionaalse Eesti variateetantsu looja on tänaseni täes loomejõus

18:30 13. oktoober 2014
Autor: Sven Soiver

Starlight Cabaret'i uus etendus "Life is a cabaret" on pühendatud Eesti revüüteatri tõelisele suurmehele - Kalju Saarekesele. Lavale jõuavad Eesti kabareeajaloo pärlid uues võtmes.

Kalju Saareke on eesti professionaalse varieteetantsu looja, kes tantsupisikuga nakatus juba esimese Eesti Vabariigi ajal. Kuid kaadrid, mida te videost näete, on värsked: vanameister on tõepoolest täies loomejõus ning hoolimata 88-eluaastast elustas ise etenduse mitmed tantsud.

Etendus saab alguse 40ndate ja 50ndate kavadega, jätkub 60ndate aastate meeleoludega, kui loodi legendaarne Estraadistuudio. Edasi on laval juba 1970ndal ja hiljem loodud kavad ning show jatkub sajandusvahetuse meisterlike numbriteni välja. Etenduse lavastaja Kristjan Kurmi sõnul oli paljuski Saarekese loodud estraadikunst kuulus üle. Nõukogude Liidu, ja pani aluse ka Venemaa tänasele üsna läänelikule estraadikunstile.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!